Wat is voetreflexologie?

Historiek

Voetreflexologie vindt zijn oorsprong 5000 jaar geleden in Indië, China en Egypte, waar de mensen behandeld werden met drukmassage, waaronder de voeten, om de organen te beinvloeden.

Ook bij Indianenstammen was het begrip “reflexozone “ al lang bekend.
Dr Fitzgerald (19e-20e eeuw) ontdekte bij patiënten dat massage van bepaalde zones en punten op de voet een orgaan beter deed functioneren en de pijn verzachten en zelfs doen verdwijnen.

© sanitasbest.nlOnze voeten vertellen alles over onszelf, zowel fysisch, mentaal als emotioneel.
Voetreflexologie harmoniseert en relaxeert ons lichaam.
Het verhoogt het healingsproces en immuniteit. Zo verminderen de klachten, zowel fysische als emotionele en kunnen deze volledig doen verdwijnen.
Het is een natuurgeneeswijze, en kan samen met andere therapieën toegepast worden.

De doorstroming van de energiebanen is de basis van onze gezondheid.
Door belemmeringen hiervan ontstaan ziekten. Reflexologie is aangenaam, natuurlijk en preventief en kan bij iedereen toegepast worden, ook bij kinderen en baby’s.

Het is een unieke methode om de “ homeostase “ van de mens te bevorderen.
( homeostase= het bestaan van onderling op elkaar afgestemde processen die voor het leven noodzakelijke toestanden constant houden)

De reflexzones op onze voeten vertegenwoordigen alle organen of delen ervan.
Door een draaiende drukmassage kunnen bepaalde punten gevoelig tot pijnlijk zijn en voelen we zuurkristalletjes: dit zijn de energieblokkades die zich openbaren.
De bloedcirculatie wordt bevorderd en gestimuleerd. De energiecirculatie komt op gang en het lichaam vindt zijn kracht en evenwicht terug.

Voetreflexologie werkt via de zenuwbanen, energiebanen, bloedvaten en het lymfatisch en hormonaal stelsel.

Tijdens de behandeling kunnen bepaalde reacties optreden zoals geeuwen, slaperigheid, prikkelingen, wenen, en andere emoties, het koud of warm krijgen.

Na de therapie kunnen eveneens reacties zich voordoen: duizeligheid, meer energie, “op wolkjes lopen”, moeheid, gevoel van zweven. De urine kan donkerder zijn omdat er veel afvalstoffen worden verwijderd, vandaar het belang van water drinken nadien.

De werking gaat veel dieper: het opent onze wegen, beinvloedt onze inzichten en emoties. De reflexologie brengt ons lichaam terug in balans door op de energiebanen te werken.

Om een optimaal resultaat te bekomen, is het aanbevolen om verschillende sessies achter elkaar te volgen.